Friday, 21 June 2013

Stok  EBM Menyusut

Mesti ramai ibu2 yang risaukan stok EBM dia menyusut???PASTI sekali..tapi ira pun masih lega lagi sebab Haziq masih fully bf sekarang ini.. walaupun macam2 dugaan yang ira kene tempuhi kebelakangan ini...dengan keadaan nipple yang on off sembuh luka sembuh then luka balik...

Tapi Alhamdulillah dengan adanya stok frozen Ebm yang x berapa meriah ni dapat jugak menolong ira buat masa sekarang ini..dengan berbekal kan dalam 150 oz lebih kurang untuk back up masa ira stop jan haziq direct feed selama seminggu dan 3 hari pertama susu ira pam then buang hari ke -4 baru berani bahi haziq minum tapi kene top up jugak stok frozen ni sebab supply ira memang x cukup

Ira hanya dapat around 15-17 oz sahaja sehari tapi demand haziq memerlukan 29 oz sehari..Jauhkan beza nya??? so frozen ni lah penyelamat ira..Bersyukur sangat...

Sebelum

Selepas

Nampak x susutan yang terhasil..hehehe at least ada lagi stok frozen yang tinggal sebab cuma 3 hari susu dibuang if 1 week susu yang ira perah dibuang alamatnya memang KOSONG lah freezer ira ni...

Apa pun ira tetap berusaha lagi untuk maintain kan supply ira..sekarang dalam proses pemulihan...dan rawatan nipple dijalankan seperti biasa jugak...


Pengunjung Blog

No comments: