Thursday, 13 June 2013


Nasi sayur campur dengan Sup Fishball


Start haziq dah makan nasi ni kering idea pulak nak buatkan dia lauk ape2..hari2 duk fikir..esok ape haziq nak makan hahahaha..yang penting makanan dia mesti berkuah...tu yang pening tu...

So apa yang ada dalam peti ira masak je lah apa yang patut...Sayur dalam peti ais dah habis so ira pakai mix vegetable aja..nasi still guna beras perang lagi..jadi masa masak tu ira campurkan aja di akhir2 nak siap tu...

Fishball pulak...buang tulang ikan dan ambil isi sahaja..x kisah lah ikan apa..lepas tu blend kan (masa blend jangan campur air tau)...lepas tu bulat2 kan lah ikut suka hati nak besar mana...then masak lah sup macam biasa juz masukkan fishball tu aja...

so simple kan..




































Pengunjung Blog

No comments: