Thursday, 13 June 2013

Breast Infection/Niplle sore and cracked
Next day - 7

Hai semua...ira update lagi apa yang berlaku selepas 7 hari..luka nipple hari ke -3 dah elok..dah xnampak merekah lagi dah..Alhamdulillah..tapi masa tu dah nak bagi haziq df rasanya...tapi tahan dulu hati ni...yelah kesian sangat kat haziq x dapat nenen...

Tiap malam meragam menangis mengaruk aje kejenya...Lagipun jadi EP mom ni memag penat..asik nak perah aje..malam pun kene bangun perah...lagi2 haziq dah bagi susu botol pun nangis lagi...so ira terpaksa masukkan haziq dalam buai nak suruh dia tidur..kalau cx memang x tidur lah dia...kesian sakit badan dia...

kalau kat atas tilam kan bebas dia nak buat apa2 aksi pun,ni dalam buai pergerakan terbatas..dia tidur pukul 10.00 so pukul 12.00, 3.00 ,6.00 dia  bangun nak susu,....memang kelam kabut lah nak panaskan susu lagi sambil dia menagis lagi...aduh stress rasa...kita pun x cukup tidur..

Kebiasaanya dia dia ek ek ek aje kita terus sumbat dia dengan nipple kita kan..dia pun syok je nyonyot sambil kita pun boleh tidur...memang susah rasa...baru tau rasa ooo macam ni rupanya anak yang minum susu tepung ni...kan.....

So malam ira bagi dia df alhamdulillah nasib baik dia nak hisap..risau juga dia merajuk ke ape ke  xnak df lagi...rasa happy sangat dapat df dia lagi..tersa nikmatnya....

esok pagi ira dapati bahagian aerola melecet lah....aduh pedih...belum baik lagi...melecet sebab kulit dah nipis sangat yelah dah banyak kali mengelupas ape x nya...harap2 luka lama x koyak balik...Ya Allah permudahkan lah urusanku.....


Pengunjung Blog

No comments: