Tuesday, 18 June 2013

Perkembangan Haziq 16 bulan

Haziq dah setahun 4 bulan..kejap je rasa anak ibu ni membesar..now banyak nak bercakap..mengolel sorang2 pun jadi..apa yang dicakap pun entah lah...ira mampu ketawa je lah apa yang dia cakap sambil tu duk balas2 jugak apa yang dia cakap..buat2 macam paham je lah kan...hehehe

Hari sabtu masa ira nak pakaikan pampes haziq aduhai memang payah nak pakai kan dia baju ,seluar apa lagi pampes...memang seksa..dia punya x nak tu memang menangis semahu- mahunya..so ira terperasan area gusi belakang sebelah gigi taring yang on the way nak tumbuh tu ada macam lebihan daging tau..kemerahan..

Ira rasa tu mesti sakit kan...fikir2 jugak dia ada gigit benda keras ke..rasa x ada...Ira bagitahu hubby..dia pun x tahu..so hari isnin masa ira bagi haziq makan buah pear dia pegang sendiri lah kan...dia luahkan balik pear yang die gigit tu bersama darah sikit..alamak ira dah gabra..nape ni...


Ira rasa tu mesti sakit kan...fikir2 jugak dia ada gigit benda keras ke..rasa x ada...Ira bagitahu hubby..dia pun x tahu..so hari isnin masa ira bagi haziq makan buah pear dia pegang sendiri lah kan...dia luahkan balik pear yang die gigit tu bersama darah sikit..alamak ira dah gabra..nape ni...So petang balik dari kerja tu ira terus bawa haziq jumpa dentist..



Doctor cakap anak ira nak tumbuh gigi geraham kecil..fuh lega...ira tanya doctor tu lagi..betul ke ni doc?xsampai macam tu sekali..Doc terangkan..memang ada sesetengah budak yang nak tumbuh geraham gusi akan pecah..so anak awak salah satu darinya...

Fuh lega ingat apa lah kan..Haziq...haziq...buat ibu x keruan aje...hehehe...so sekarang 4 batang gigi berlumba2 nak keluar gerahan bawah 2 batang geraham kanan dan taring kanan...total nanti jadi 12 batang...waaaaa syok lah dia mengigit nanti.......


Konon belajar tulis...kaki naik atas papan tu...adui lah anak


Pengan pen pun x betul lagi..hehehehehe

Semoga anak ibu membesar dengan sihat jadi anak yang soleh dan cerdik ye sayang......

Pengunjung Blog

No comments: