Wednesday, 8 May 2013

Titisan Kasih Buat Anak

08.05.2013 genap anak ku setahun 3 bulan 5 hari...memandangkan hampir sebulan nipple ku luka teruk memang susu agak up and down sikit lah...x boleh nak buat PP...apa lagi pam







so marmet je lah penyelamat aku untuk memerah susu keluar..sehari 5 kali marmet bangun pagi dalam pukul 5-6,di ofis pukul 10am, 1pm,4pm dan balik kerja dalam 6.30pm aku marmet lagi..

berapa banyak yang aku dapat itulah rezeki buat anak aku...tetap bersyukur..sambil ikhtiar memulihkan luka di nipple ku ini...

so semalam balik je kerja terus belanja barang dapur...dah skip 1 sesi dah (2oz)...semalam dapat 10 oz totsl per day...first time dapat sikit macam ni...

so harini first time jugak lah bekal kan haziq 12 oz aje...biasa memang 16 oz...cover dengan stok jugak...so aku backup dengan jus delima 4 oz sebotol memandangkan haziq bukan penggemar air masak..bukan dia x minum,minum jugaklah masa makan tu...

Dengan berbekal kan 4 oz fresh ebm
                                 4 oz Chilled ebm
                                 4 oz Frozen ebm
                                 4 oz jus delima homemade

rasa cukup lah untuk haziq...rasa bersalah jugak kat hati ni..tapi yang penting aku dah buat yang terbaik,setakat ini je yang ibu mampu...huhuhu...(sedih,bergenang air mata)

tak pe ye sayang balik rumah nanti direct feeding banyak2 ye....walau apa pun ibu tengah berusaha lagi.....berusaha hingga titisan yang terakhir.........

Pengunjung Blog