Tuesday, 7 May 2013

Nipple Crack
Nursing Butter, Medela Purelan , Bepanthen



Cuba cuba cuba dan cuba lagi.....Ya Allah bila kah ini akan berakhir???? permudahkan lah ya Allah...sembuhkan lah Ya Allah.....

Start  4 April sampail ke hari ini 6 May nipple ku x sembuh2 lagi...sakitnya x tertahan kan bila haziq df...aduh hanya mampu menetap bibir menahan keperitan.......lagi lagi sekarang kuat lah die nak df aje bila kat rumah...kuatnya cubaan mu Ya Allah...aku tahu punca nipple ku luka sebab posisi haziq waktu df...sekarang ni macam1 aksi dia buat...duduk lah meniarap pun jadi jugak bila time dia baring sebelah...so dia lacthing x betul tu yang boleh menyebabkan nipple luka dan merekah...

Nursing Butter RM 24.90
Medela Purelan RM 25.90
Bepanthen RM 11.90

Semua ni aku beli kat pharmacy hari ni atas cadangan rakan KIM ku aku cuba Bepanthen pula....dulu guna  Nursing Butter + sapu foremilk........x de perubahan...
ku beli pula Medela Purelan + sapu hindmilk sebab susu terakhir penuh dengan lemak...so buat juga then yang kanan ada nampak perubahan tapi sebelah kiri makin teruk pula....

hati bertambah risau dengan susu asik tarik yang frozen stok punya aje...so berkat cadangan rakan ku beli bepanthen pula + sapu lemak susu yang dah chilled punya..amik bahagian atas je sapu pada nipple...

so aku harap usaha ni berhasil....Permudahkan lah Ya Allah urusan hambamu ini....Moga dapat ku bertahan dapat menyusukan anakku sehingga anak ku berusia 2 tahun........Amin



Pengunjung Blog

2 comments:

achiek anis said... [Reply to comment]

saya pun dh 3x kena nipple crack...alhamdulillah saya serasi dengan bephathen tu...sapu mlm..siangnya dah ok...

Eira Nazhan said... [Reply to comment]

betul tu achiek anis..cepat kering luka nipple tu kan