Monday, 27 May 2013

Lubang susu tersumbat

Bangun pagi subuh macam biasa lah ira marmet tapi yang peliknya baru dapat 2 oz breast still rasa x kosong lagi..kenapa ye..dah puas buat LDR banyak kali dah tapi still ada 1 urat ni macam bengkak lagi...

So oleh kerana lambat..ira biarkan je lah..sampai diofis breast rasa berdenyut2 sakit sangat rasa x selesa..cepat2 periksa kawasan puting ira ada nampak 1 biji kecik warna putih menghalang saluran susu..

Ira pun cepat2 goggle dan tanya pada kawan..so ni lag yang ira buat..nasib baik kat ofis memang ada spare 2 botol kecik memandangkan ira bawa haziq pergi ofis selama 8 hari semua coler bag icepack memang x bawa..haziq just direct feed je kan... 

                                         

Botol ni ira isi air panas untuk tuam breast yang bengkak




Ni jarum kat board (ni je yang ad kat ofis ni)   tapi ni jarum baru,so ira rendam kan dengan air panas sebab dikhuatiri ada kuman kan

So ira tuam dulu breast dan nipple bg lembut kemudin ira cungkil benda putih tu ,sakit masa nak cungkil tu ambil masa 15 minit jugak..cungkil2 ada nampk dia longkah tapi x terpisah pun lagi dari lubang tu..

terfikir jugak ke benda ni macam benang..panjang sepanjang saluran susu tu...buat punya buat ira try picit macam nak picit jerawat tu..perh memang sakit lah hahaha



sekali keluar pun...lah kecik wek je benda ni...ingatkan besar mana lah...tapi kecik2 cili padi tau..kerana benda kecik ni lah akan buat breast kita sakit dan bengkak kan...jangan pandang remeh tau...


Lepas tu fuh lega selega leganya...ira marmet dapat 3 oz

Selesai masalah ni...ira jadikan ini satu pengalaman dan pengajaran...selalu lah cuci nipple kita kalau xnak perkara begini berlaku pada kita...

Pengunjung Blog

No comments: