Thursday, 20 December 2012



Taufufa pemikat Kasih


Ni kali kedua ira buat kan dia taufufa dulu masa Haziq 8 bulan lebih dia langsung x boleh terima tercekik..
mane tak nye tercekik die terus aje telan tanpe ngunyah aduiii.

So ira stop then ni Haziq 10 bulan baru try bagi lagi...


caranya sonang sajo...tofu tu stim/rebus kejap dalm 5 minit

kuahnya terpulang pada momies nak guna kurma boleh tapi ni saya guna dried aprikot
pastikan cari aprikot warna hitam bukan kuning 

rebus aprikot blend halus then campur air secukupnya dan tapis takut hampasnya buat baby tersedak


Reaksi Haziq?????



Erm boleh tahan lah dia terima jugak tapi slow lah....





ada lagi separuh sayang asik nk main aje...



alamal die buat aksi tercekik plk....cepat2 bagi air guna cawan memang dia suka.sebab apa tau dia suka gigit cawan tu airnye bukan dia minum banyak pun...erm cerdik betul....

Tapi finally habis jugak...hahaha puas hati.....terima kasih wahai anakku sudi makan dari hasil air tangan ibu mu......

TERBAIK!!!!

Pengunjung Blog

No comments: