Thursday, 20 December 2012


Cupcake Pumpkin gebussss


                                   
                                                                 Cupcake pumpkin

Pada hari cuti rajin sikit nak mengukus or baking ni..hehehe tahu sebab apa? sebab si ibu pun join sekali hahahaha perut lapar ape pun sedap kebetulan ahad ira nak buat stok puree pumpkin alang2 menyeluk pekasam wat lah menu bertemakan pumpkin..

Haziq very like pumpkin sebab pumpkin ni rasanya lemak2 manis kan.......

so ni bahan-bahannya :

1 biji telur

1 sudu besar yugourt

1 sudu besar unsalted butter

3 potong besar pumpkin lenyekkan

1/2 cawan tepung jagung

1/2 cawan tepung atta/gandum

1 sudu besar cream cheese  

11 biji kismi


ni sukatan untuk 2 biji bekas di bawah tapi terpulang pada momie nak buat banyak mana ok?????


Cara-caranya :-

1- Pecahkan telur masuk dalam bekas kemudian masukkan yugourt dan unsalted butter
    pukul sampai kembang ira guna wisk aje

2- Jika dah sebati dan kembang boleh masukkan pumpkin yang dah dilenyek tadi

3 - Masukkan pula tepung jagung kacau lagi baru masukkan tepung atta/gandum

4- Kemudian masukkan cream cheese kacau samapai betul2 sebati

5 - Masukkan lah dalam bekas BPA free or remekin kemudia tabur lah kismis

6- Kukus lah selama 15-20 minit



 Ni hasilnya waktu mengukus




Gebukan........


 Siap tuk ibu dan Haziq NGAPPP!!!

Reaksi Haziq pulak.....haaa Hahiq dapat pinggan aje...hehehe hepp x boleh ibu suapkan ye sayang...ni muka buat yang susah sangat nak mengunyah.....


Dapat pinggan pun jadi lah boleh wat main...hehehe


Selamat Mencuba...........x rugi mencuba memang sedap....MARVELOUS!!!!!



Pengunjung Blog

No comments: