Monday, 25 June 2012


Nursing Butter

Tiap kali ada anak kecik, tiap kali memula bagi nenen… Mesti ada masalah nipple crack. Sakitnya, Tuhan je yang tahu. Dek sayangkan anak, tahan je. Janji perut anak kenyang. Meleleh ayor mata teman.
Bila dah luka tu, ira bubuh nursing butter ni je… :P first time kene mse anak dah nak masuk 5 bulan...atoiiii
Petua lain xnk jadi nipple crack lagi ira dah mula gentel-gentel puting susu bagi lembut masa mandi. Kamu orang jangan berfikiran porno pulak eh! Tujuannya nak bagi nipple tu lembut. So, takde la masalah nipple crack.
Tak sanggup nak hadap nipple crack, ira g beli sendiri krim kat farmasi. ahli farmasi suggest kan nursing butter ni . Palmer’s Cocoa Butter Formula. Ira guna dalam 3 kali sehari camtu, Secoet je buhnyer. Memang mujarab la… Kejap je nipple crack sembuh.dua hari aje dah sembuh alhamdulillah...hapy giler...jd xlah meleh air mata nahan mse nk pumo d DF anak.
Kalau ada mommies kat luar sana hadapi masalah puting luka, boleh cuba guna nursing butter ni…inyaAllah cepat sembuh..smbil2 tu bce selawat ...

Pengunjung Blog

No comments: